Vårt produksjonsmiljø like utenfor Stavanger må være et av de mest effektive i bransjen!

2. generasjon stolt portprodusent.

Rune Bjerk, daglig leder og andre generasjon i GAPO Port vet ikke helt hvilken fot han skal stå på der han tripper begeistret rundt i de flotte produksjonslokalene oppe på Ålgård, tett ved E39, like utenfor Stavanger og Sandnes.

Det var hans foreldre, Magnhild og Eilef Bjerk, som i 1983 startet produksjon av garasjeporter i tre og som ble starten på et lite eventyr i en kategori med stort sett importerte løsninger. Siden det har GAPO Port vokst og etablert seg i et marked – ikke bare lokalt, men også regionalt og nasjonalt. Noe av det vi merker oss er mangfoldet og kreativiteten i dette miljøet, som hver dag ledes av Rune Bjerk.

Bjørn legger opp planen for resten av dagen i ved kappsagen.

Du er vokst opp i et håndtverkeryrke, Rune, men du valgte selv å gå teknologiretningen i din egen utdannelse?

(RUNE) Ja, min personlighet ligger nok i den retningen – jeg liker dubbedingser. Når mor og far utfordret meg på å tre inn i selskapet og med alt som skjer av teknologi og digitalisering også i denne bransjen, var ikke eplet så veldig langt fra stammen. Fantastiske kolleger og et godt arbeidsmiljø gjorde valget enkelt. Jeg stortrives. Kari, Kjetil og Tharje på salg, Bjørn som kapper stål, Dan som plukker skinner, Asbjørn som kan alt om treets muligheter, og flere med, gjør livet godt og jeg gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag.

Her hadde kunden eksplesitte ønsker om svarte detaljer over alt.

Du brenner for «lokalproduksjon», er løsningsorientert og drar ofte selv ut til kundene for å følge opp små og store leveranser?

(RUNE) Noen ganger haster det, og vi må sette oss i kundens sted. Med et team som vet og kjenner sine roller, kan vi snu oss veldig raskt og gå løs på krevende oppdrag i stål eller tre – og gjerne i litt nye og spennende materialer som kobber og zink. Det er egentlig helt utrolig hvor bevisste våre kunder er på nye trender som for eksempel bruken av svarte porter. Ikke bare port eller dørbladet, men også på detaljer som hengsler, fjører og håndtak. Skal det være svart, så skal det være svart. Og når en større byggmester som trengte flere titalls skyveporter nesten over natten, tok vi også på strak arm. Slike løsninger er ikke akkurat noe som kan plukkes ut av ei hylle – bortsett fra kunnskapen da. Da er det bare å slippe kreativiteten løs i organisasjonen, og det ordner seg. Alltid.